Låna pengar trots betalningsamärkning
Shopping

Hur du kan låna pengar, trots betalningsanmärkning

Pengar är ofta ett komplex ämne och det känns inte alltid bekvämt att fråga någon vän eller familjemedlem om ett lån. Speciellt inte om det är en större summa det handlar om. Som tur är finns det då lånegivare som spelar ett rättvist spel och finns där för att hjälpa. GoodCash är en av dem. Jag lånade av dem nyligen för att kunna investerna i bitcoin som jag sen med swish köpte via en som sålde.

Egna erfarenheter med smålån

Förra vintern var tuff för mina föräldrar. De bor i en gammal trävilla som tyvärr inte isolerar värmen särskilt väl. När deras årliga elräkning kom några månader senare fick de en chock. De visste inte hur de skulle kunna betala ett sådant stort belopp med pengar de inte har. Mamma har dessutom en betalningsanmärkning från en bortglömd faktura så de trodde inte att det skulle finnas möjlighet att låna pengar utifrån.

Jag tipsade då om GoodCash, en lånegivare som lånar ut pengar även om man har en betalningsanmärkning. Jag visste ju att mina föräldrar är duktiga på ekonomi, men de har det lite knapert ibland. Mina föräldrar bestämde sig för att ta ett lån på 20 000 kronor. De valde att betala tillbaka pengarna på två år och med en effektiv ränta på 29,0 % betalar de nu 1075 kronor per månad.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar blir allt vanligare och konsekvensen blir att det blir allt svårare att ansöka om lån. Det fina med GoodCash är att du kan låna upp till 30 000 kronor trots att du har en betalningsanmärkning. Du ansöker enkelt om lån antingen via telefon eller online och om du blir beviljad pengarna får du summan insatt på ditt konto inom 24 timmar.

Vad betyder lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet betyder att du inte har pantsatt något mot att få låna pengar. Motsatsen till lån utan säkerhet är att låna pengar för att köpa till exempel en fastighet. Om du inte kan betala tillbaka pengarna tas fastigheten från dig och säljs för att kunna betala tillbaka lånet.

Lån utan säkerhet kallas ibland även för blancolån och innebär att det först görs en kreditprövning via UC på dig. Detta för att säkerställa att du kan betala tillbaka pengarna. Sedan tittar en långivare på hur din unika situation ser ut. Om lånet beviljas får du pengarna inom 24 timmar på ditt konto och det upprättas en amorteringsplan där du ser exakt vad du ska betala tillbaka varje månad.

Finns det några dolda avgifter?

Inte hos GoodCash. Här är de transparenta med alla avgifter och du har full koll på vad du behöver betala tillbaka varje månad. Den enda kostnad som tillkommer på ett GoodCash-lån utöver amorteringen är räntan. Räntan är dessutom avdragsgill i din deklaration!

Kommentarer inaktiverade för Hur du kan låna pengar, trots betalningsanmärkning